Organizing teams into neighbourhoods

Designed with the concept of topography and cityscapes

Shaw Barlow Renovation

The renovation of the main floor for Shaw Communications’ Barlow facility began with a challenge to cohesively connect four individual sections of their existing 100,000 sq.ft. main floor into one singular dynamic and engaging space over the next 14 years. Through intensive collaboration with Shaw’s in-house design team, including a team from iN Studio Creative, an innovative plan was developed to break the massive floorplate into individual neighbourhoods using a concept of topography and cityscapes. These neighbourhoods provide distinctly designed areas for different operational teams within Shaw’s organization and are connected through the “Path” – a dynamic angled corridor system that provides instinctive wayfinding to amenity and work spaces, access to shared meeting spaces and small “jewel-box” breakout spaces for impromptu conversations.

With over 475 employees occupying the main floor and a projected 1,500 employees in the three storey facility upon project completion of all future phases, public and amenity destination spaces were a critical part of the design.

The main floor area also provides the core community hub for the entire building and includes a full-scale manned coffee bar and fresh food kitchen, community café spaces in each atrium and a large central gathering and presentation space. Plans for future phases include the addition of a fitness center, additional office space on the second and third floors and auditorium and atrium façade renovations to fully refresh the existing facility.

  • Client Shaw Communications
  • Location Calgary, AB, Canada
  • Sustainability LEED Silver in North Office Section
  • Size 110,000f2
  • Completed November 2016