Workplace reinvention

Supporting a new way of working through design

APEGA Workplace

To support the reinvention of APEGA’s workplace, we provided detailed pre-design and design work to establish a modern workplace design that is representative, effective, healthy and comfortable for users.

To better understand user needs, we conducted interviews and surveys to establish a basis for our design. Prior to executing the design, we worked with APEGA to develop space standards to promote a new way of working. In the process we evaluated several potential office locations to determine best fit and examined existing furniture to evaluate cost-savings through re-use.

Our final design can be seen on all 3 floors; including a private staircase that provides a convenient connection between each floor. Custom and existing furniture and fixtures are integrated for a modern design we hope inspires all who experience it.

  • Client Association of Professional Engineers + Geoscientists of Alberta
  • Location Edmonton, Alberta, Canada
  • Size 40,000 ft2
  • Completed 2014

Your innovation and creativity was clearly demonstrated both in the application of APEGA's unique brand and in the development of space that welcomes members and inspires staff.

Rick Holyk Principal, Willow Spring Construction